Úvod »Dům a zahrada»Zahradní grily a udírny»Udírny » Generátor kouře PM-GD-87T pro uzení za studena, tepla/horka a uzení s opékáním
Generátor kouře pracuje na udící štěpky. Kouř vzniklý ze žhavých štěpků proniká speciálním výřezem do trubky, odkud je spolu se vzduchem generovaným pumpou vtlačován do udící komory.
Pro generátor je nejlepší použít směs štěpky o velikosti 2 až 10 mm, nejlépe v poměru 50/50. Tato směs zajišťuje optimální provoz generátoru. Pro dosažení nejlepších výsledků smíchejte ve stejném poměru třísky 2 a 5 mm.
Při použití štěpky s velkou tloušťkou se doporučuje snížit průtok vzduchu, což také sníží spotřebu štěpky. Provoz generátoru kouře závisí také na povětrnostních podmínkách. Při vysokém větru dochází ke spalování v generátoru samočinně,
proto je nutné nastavit nižší průtok vzduchu na pumpě.
uzení za studena
uzení za tepla/horka
uzení s opékáním (charakteristické pro BBQ)
.
Pečlivě navržená a patentovaná struktura umožnila kombinovat kompaktní rozměry zařízení generujícího kouř s výjimečným výkonem s minimální spotřebou štěpky. Navíc je možné regulovat množství vytvořeného kouře pomocí integrované pumpy, což umožňuje přizpůsobit proces požadavkům a kapacitě udící komory.
Konstrukce generátoru kouře je založena na pevné nerezové oceli vynikající kvality, což umožňuje jeho použití v různých povětrnostních podmínkách.
V pouzdře (nacházejícím se ve válcové nádobě) je použito dřevěné víčko, které podporuje optimální průtok kouře a také chrání štěpky před vlhkostí během procesu žíhání, čímž zabraňuje například kondenzaci deště.
Pro připojení čerpadla k trysce generující kouř slouží flexibilní hadička o délce 4 metry, kterou lze přizpůsobit potřebám, což umožňuje spojování těchto prvků.
Plné nabití generátoru umožňuje nepřetržitý přísun kouře do udírny po dobu přibližně 3-4 hodiny, aniž byste museli přikládat nové štěpky.
Při použití generátoru lze použít štěpky s různými granulacemi, nicméně se doporučuje použít ty o velikosti 8-12 mm pro dosažení nejlepších výsledků vnitřního zakouření udírny.
Inovativní tryska generátoru kouře je kratší než u běžných modelů a má oboustranný sklon. To umožňuje lepší průtok kouře do udírny a chrání trysku před možným zablokováním štěpkami.
Tryska je zavedena do udírny ve správném úhlu, který zvyšuje průtok kouře z rozpálených štěpků.
Tryska prochází pouze částí spalovací komory štěpky, což umožňuje efektivní odběr kouře a zároveň ji chrání před zablokováním během procesu žíhání.
Použití výkonného čerpadla umístěného na prodloužené základně generuje vibrace přenášené na tělo zásypové komory, což zlepšuje rovnoměrné osypávání štěpky při žíhání a zvyšuje efektivitu procesu uzení.
Přesné nastavení množství produkovaného kouře umožňuje vyhnout se nadměrnému překyselení produktů. Čerpadlo je připojeno přes hadičku ke speciální integrované trubici, přes kterou je přiváděn vzduch.
Trubka plní také konstrukční funkci - vstupuje do správného výřezu v základně a zajišťuje tak ideální nastavení trysky vzhledem k udírně a tělu generátoru.
Konstrukce generátoru kouře umožňuje snadnou a rychlou montáž a demontáž a také usnadňuje proces čištění.
Zařízení lze snadno rozložit a vyčistit, bez nutnosti odšroubování základny od udírny a bez nutnosti použití nářadí. Jednoduše odstraňte trysku z těla generátoru, otočte zásypové těleso a oddělte jej od základny pomocí úchytů a otvorů, které se k nim hodí. Tento koncept zajišťuje těsnost a stabilitu tělesa v základně. Spodní otvory v těle generátoru usnadňují zapálení štěpky a zajišťují dostatečné proudění vzduchu.
Provádí se při teplotě 8 až 25ºC a způsobuje nejsilnější schnutí uzenin, vyžaduje také spoustu času. Mělo by se provádět s přestávkami, v několika fázích. První fáze uzení obvykle trvá5-12 hodin. Mezi fázemi dochází k větrání (cca. 5 hodin), zaměřené na přívod čerstvého vzduchu. To má za následek další sušení uzenin a také tvorbu správného aroma. V závislosti na produktu se celý proces uzení za studena skládá ze 3 – 5 fází. Tato metoda se používá k uzení surových klobás a surových výrobků po peklování (především za sucha). Takto připravované výrobky jsou trvanlivé, chutné a vhodné pro dlouhodobé skladování. Přitom je třeba pamatovat na to, aby to probíhalo na chladném, tmavém a vzdušném místě. Výrobky by se neměly vzájemně dotýkat, měly by být také chráněny před prachem a světlem.
Tímto způsobem se udí především vařené a vařené výrobky. Jedná se o uzení při teplotě 24 až 60ºC. Provádí se bez přerušení přes cca. 24 hodin, proto musí být v udící místnosti teplota udržována přídavným zdrojem vytápění (např.: elektrickým). Samotný proces spalování dřevěného materiálu nestačí k zachování vhodných tepelných podmínek.
Pumpičku lze použít i v akvaristice. Ideální pro provzdušňování vodních akvárií.
Napájecí napětí: 230 V / 50 Hz
Maximální výkon pumpy: 4 W
Pracovní teplota: -5 - (+45 stupňů Celsia)
Kapacita: 2x 3,5 L / min
Objem nádrže: 1,1 L
Délka vzduchové hadice: 80 cm
Třída voděodolnosti: IPX4
Dřevěné víčko
Válec z nerezové oceli
Dřevěné víko
2x ocelová deska
Trubka kouřová a mosazný konektor
Ocelová komora
Vzduchové čerpadlo
hrdlo ve tvaru písmene Y
Hák a křídlová matice
Vzduchová hadice
1x Generátor kouře PM-GD-87T
.
.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ